5 tips om beter gevonden te worden!

5 tips om beter gevonden te worden!

Je eigen website, of webshop, staat eindelijk online! Super tof natuurlijk. Nu is het wachten op de bezoekers die je website zien. Helaas is de kans dat deze je zomaar vinden niet zo heel groot. Ook hiervoor moet je flink wat moeite doen. Dat betekent wel dat je hier dus zelf invloed op hebt. De sleutel hierbij is SEO. Dit is geen trucje of iets wat je even doet, maar waar je continu mee bezig moet zijn. Een zoekmachine optimalisatie bureau kan je hierin helpen.

Google heeft ook een doel, haar bezoekers de meest relevante resultaten geven. Jij moet daarom zorgen dat je dit biedt. Met onderstaande tips scoor je beter in Google!

Zorg voor een goed werkende website

Deze eerste tip is van groot belang. Je website moet helemaal veilig en foutloos zijn. Er mogen geen foutmeldingen op staan, de interne links moeten kloppen en de pagina’s moeten goed laden. Wanneer dit niet het geval is, moet je dit zo snel mogelijk (laten) oplossen. Wat Google daarbij extra waardeert, is een SSL certificaat. Hiermee toon je aan dat je website goed beveiligd is. Dit is voor bezoekers natuurlijk wel fijn. Bovendien levert je dit ook nog eens een hogere ranking op.

Zorg voor goede en unieke content

Content, dat woord kom je natuurlijk regelmatig tegen. Niet voor niets, want het is een belangrijk onderdeel van SEO. Zorg voor de juiste koppen en tussenkoppen, deel relevante informatie en zorg hierbij ook voor goede keywords. De tekst moet verder makkelijk leesbaar zijn, zonder te overdrijven. Keyword spamming wordt niet gewaardeerd, en moet je dus ook achterwege laten. Schrijf vooral ook alle teksten voor de bezoeker, niet voor Google of jezelf. Je schrijf dus altijd met de doelgroep in je achterhoofd.

Vergeet social media niet

Misschien denk je; wat heeft dit te maken met hoger scoren in Google? Best veel. Actief zijn op social media zorgt ervoor dat je website beter bezocht wordt, en dat je ranking hoger wordt. Je kunt een nieuwe blog dan ook delen op de verschillende social media kanalen. Ook kan je links naar je website plaatsen. Bovendien geldt tegenwoordig dat hoe meer je wordt genoemd op social media, hoe hoger je scoort in Google.

Linkbuilding is een goede optie

Linkbuilding is ook een hele goede manier om ervoor te zorgen dat je hoger scoort in Google. Als verschillende andere pagina’s, van goede kwaliteit, linken naar jouw website ziet Google dit als bewijs dat jouw pagina belangrijk is. Als gevolg hiervan wordt deze beter gewaardeerd. Het loont dus zeker om ervoor te zorgen dat andere relevante websites jouw naam noemen in bijvoorbeeld een blog. Wanneer je net begint kan je hier om vragen, of je kan er zelfs voor betalen. Daarnaast is het ook belangrijk om voldoende interne links op je website te hebben.

Zorg voor voldoende foto’s en video’s

Het is ook belangrijk dat je website er aantrekkelijk uitziet. Dit doe je natuurlijk niet met alleen maar lappen tekst, maar ook met voldoende foto’s en video’s. Het is hierbij om SEO technische redenen ook weer belangrijk om deze te voorzien van de juiste titels. Deze is te zien in Google, en vaak ook wanneer je met de muis over de foto beweegt. Vul verder ook altijd de meta descriptions en alt teksten in.

Vind je dit vrij lastig en wil je hulp van een zoekmachine optimalisatie bureau? Dan is Online marketing bureau HV Media een goede optie!