5 tips om je tweedehands wijnkast online te verkopen

5 tips om je tweedehands wijnkast online te verkopen

Je wilt van je wijnkast af. Dit kan omdat je gaat verhuizen, wat geld nodig hebt, of wat dan ook een geldige reden is voor je. Elke situatie verschilt namelijk van elkaar. Je wilt voor welke reden dan ook van je wijnkast af, maar hoe zorg je ervoor dat jouw wijnkast nou in aanmerking komt bij mensen die op zoek zijn om een wijnkast te kopen? Hieronder staan verschillende tips beschreven om jouw wijnkast zo professioneel mogelijk te plaatsen voor verkoop met de meeste kans op verkoop.

1. Verlichting

Neem de foto niet in een te donkere of te lichte kamer. Zorg dat de kast in een perfect verlichte kamer staat zodat de kast op een verleidelijke manier op foto staat. Een te donkere ruimte trekt natuurlijk niemand aan omdat je niks kan zien op de foto. Op dezelfde manier kan een te lichte kamer weerpellend zijn doordat het alle kleine gebruikssporen highlight. Dat is waarom het heel belangrijk is dat je verschillende verlichten moet uitproberen, en spelen met de lichtinstellingen op je telefoon of de gordijnen open of dicht doen.

2. Een goede hoek kiezen

Zorg ervoor dat je de foto neemt van een hoek die de kast op zijn best laat zien. Wat je niet moet doen is bijvoorbeeld, van boven een foto maken, een foto maken waar je weerspiegeling in zit, een foto vanuit de hoek met de meeste beschadigingen. Kies een hoek met een juiste afstand en waarop de kast er het beste uit ziet. Grote kans is er namelijk dat mensen beslissen of ze jouw advertentie verder gaan bekijken op basis van die eerste foto, dus neem stappen om de foto er goed uit te laten zien.

3. Beschrijving

Veel mensen die een aankoop doen op een wijnklimaatkast zijn er actief naar op zoek. Zorg daarom dat de beschrijving alle nodige informatie bevat zoals afmetingen en functies. Grote kans dat iemand juist reageert op je advertentie omdat je toevallig in de beschrijving een aspect van de kast hebt benoemt die ze zoeken. Ook kan het overkomen alsof je iets te verbergen hebt als de beschrijving kort of helemaal leeg is. Zorg er dus voor dat je de kast echt verkoopt in de beschrijving.

4. Boost je advertentie

Veel tweedehands advertentie websites bieden opties aan om bij te betalen om jouw advertentie op de hoofdpagina te plaatsen voor een bepaalde tijd. Zo is je advertentie het eerste wat veel mensen zien, zelfs voor mensen die niet eens actief zoeken naar een wijnkast. Dit vergroot het aantal mensen dat je advertentie ziet enorm, en daarmee ook de kans dat de kast gekocht wordt.

5. Beantwoordt alle persoonlijke berichten

Voordat je een deal sluit met iemand, zullen ze ongetwijfeld een persoonlijk berichtje sturen om iets aan de prijs te veranderen of wat extra informatie op te vragen over jou als verkoper of over de kast zelf. Neem daarom de tijd met het beantwoorden van deze berichten, omdat dit ook deel is van de verkoop.