Ga slim om met je geld en beleg in Roemenië

Ga slim om met je geld en beleg in Roemenië

Investeren in landbouwgrond is altijd een goede keuze

Spaargeld brengt tegenwoordig niet veel op. Dankzij de stijgende rente en de inflatie zijn steeds meer mensen op zoek naar een interessante investering. De laatste tijd kiezen heel wat Nederlanders ervoor om in landbouwgrond te beleggen. Investeren in landbouwgrond is een zeer veilige keuze. De grond is namelijk niet gevoelig voor waardeschommelingen en het rendement blijft op elk moment zeer interessant. De waarde van de landbouwgrond neemt na verloop van tijd zelfs toe, waardoor dit soort investering dan ook steeds populairder zijn.

Waarom investeren in Roemenië?

De Nederlandse landbouwsector is erg goed ontwikkeld en wordt vaak als een van de marktleiders op het gebied van voedselproductie beschouwd. De beschikbare landbouwgrond in Nederland is daarom erg schaars en zeer duur. Kamphorst Agrofondsen biedt je daarom de mogelijkheid om in Roemenië te investeren. Roemenië beschikt namelijk over landbouwgrond van een uitstekende kwaliteit met ruimte voor ontwikkeling. Investeren in Roemenië is dan ook een zeer veilige belegging met een hoog rendement. Bovendien is Kamphorst Agrofondsen al enkele jaren actief in Roemenië en kunnen ze je tijdens het hele proces begeleiden.

De voordelen van een investering in Roemeense landbouwgrond

Er zijn vier hoofdredenen waarom beleggen in Roemenië aantrekkelijk is. Eerst en vooral is er ontzettend veel landbouwgrond beschikbaar. Er zijn verschillende mogelijkheden om grond te kopen, waardoor de prijzen dan ook zeer interessant zijn. Verder is de landbouwgrond van een uitstekende kwaliteit. Zeker in het zuiden en in het westen van Roemenië bevat de landbouwgrond voldoende organische stoffen en heeft de grond een hoge bodemscore. Ook het gematigd landklimaat van Roemenië komt de kwaliteit van de grond ten goede. Het typische klimaat is gunstig voor de veeteelt, tuinbouw en landbouw. Ten slotte biedt het land je een enorme juridische zekerheid en maak je zelfs aanspraak op Europese subsidies.

Investeren met Kamphorst Agrofondsen

Kamphorst Agrofondsen maakt het mogelijk voor investeerders om gezamenlijk in landbouwgrond in Roemenië te investeren. Ze kopen namelijk stukken landbouwgrond van een uitstekende kwaliteit aan om deze vervolgens tot duurzame premium grond te verwerken. De grond wordt vervolgens aan lokale boeren verhuurd. Ze geven investeerders volledige inspraak in de projecten en samen organiseren ze jaarlijkse reizen naar de gronden in Roemenië. Op deze manier creëert Kamphorst Agrofondsen aantrekkelijke investeringsmogelijkheden met een hoog en stabiel rendement.