Geld sparen voor een nieuwe woning

Geld sparen voor een nieuwe woning

Zou jij willen verhuizen naar een nieuwe woning? Om een huis te kunnen kopen heb je flink wat geld nodig, wat niet zomaar haalbaar is voor iedereen. Vooral als je geen partner hebt is het soms lastig om het volledige bedrag bij elkaar te sparen. Gelukkig kun je een lening nemen, besparen op kosten waardoor je meer geld kunt sparen en dan een woning binnen jouw budget kopen. Hoe je dit doet? Je leest het hier.

Besparen op kosten

Om geld te kunnen sparen dien je natuurlijk wel geld over te houden nadat je maandelijkse kosten zijn afgeschreven. Er zijn een aantal manieren om te besparen, het begint vaak bij de kleine uitgaven die gewoontes zijn geworden. Haal je bijvoorbeeld elke ochtend een koffie van €3 voordat je naar je werk gaat? Dat lijkt een kleine uitgave, maar als je dit altijd doet ben je zo €60 per maand kwijt aan koffie. Dit kun je veel goedkoper doen door thuis je kopje koffie te drinken. Andere kosten waar je op kunt besparen zijn boodschappen, je telefoonrekening en eventuele vrijetijdsuitgaven. Kook bijvoorbeeld wat vaker met goedkope ingrediënten, kies een andere supermarkt of haal een B-merk. Hier kun je maandelijks flink op besparen. Dit geld kun je weer apart zetten voor je spaardoel.

Geld sparen

Zodra je een bedrag heb vastgesteld dat je op maandelijkse basis kunt sparen is het handig om een spaardoel te stellen. Hoeveel moet je minimaal apart zetten om je spaardoel te bereiken en hoe lang gaat dit duren? Houd er ook rekening mee dat je geld apart hebt staan voor als er iets kapot gaat of er andere onverwachte kosten om de hoek komen kijken. Vind je het lastig om van je geld af te blijven? Pin het dan van je rekening af en leg het ergens neer waar je het niet makkelijk kunt pakken. Of zet het op een aparte spaarrekening zodat je het niet makkelijk kunt pinnen.

Geld lenen

Om een huis te kopen heb je niet genoeg aan een paar duizend euro, daarom zul je misschien een lening aanvragen. Zo kun je de kosten namelijk makkelijker overbruggen en sneller jouw droomwoning kopen. Wel is het belangrijk om bij het afsluiten van een lening rekening te houden met het percentage aan rente. Je krijgt ook een BKR-registratie dus zorg ervoor dat je alles op tijd betaalt. Voor het aanvragen van een lening heb je ook een redelijk inkomen nodig, afhankelijk van hoeveel je wil lenen natuurlijk. Dit kun je allemaal online berekenen.

Woning kopen

Heb jij een lening binnengekregen of je spaardoel al bereikt? Dan kun je gaan kijken naar het kopen van een woning binnen jouw budget. Online kun je diverse woningen bekijken. Zoek er eentje in de plaats waar jij graag wil wonen en houd rekening met je wensen, zoals het aantal kamers. Doe direct een bod als je het gevoel hebt dat dit jouw droomwoning is, je hebt er immers het geld nu voor.