Openstaande facturen snel laten incasseren 

Openstaande facturen snel laten incasseren 


Niets is vervelender dan lang moeten wachten op de betalingen van klanten, in het bijzonder wanneer de betalingstermijn ervan al verstreken is. Wanbetalers kunnen de financiële positie van een organisatie verslechteren. Dat geldt met name voor kleine ondernemers, die vaak maar zeer beperkte reserves in kas hebben om dergelijke onbetaalde facturen op te kunnen vangen. In het ergste geval zal het een kleinere ondernemer niet meer lukken diens leveranciers op tijd te betalen. Iets wat de relatie met zo’n leverancier ernstig verslechtert, zonder dat je hier zelf direct wat aan kunt doen. Het maakt het belangrijk openstaande facturen zo snel mogelijk te laten incasseren. Kijk eens naar een incassobureau bij Juristu, waar incassobureaus samenwerken met juristen. Een combinatie van expertises die veel voordelen biedt. In dit artikel lees je er meer over.

Proces bij het incasseren van openstaande facturen

Wanneer een klant diens factuur niet tijdig betaalt, kun je in eerste instantie zelf een betalingsherinnering versturen. Ook loont het om eens telefonisch contact op te nemen met de afnemer, om te bespreken waarom de factuur nog niet voldaan is. Mocht het versturen van een eerste betalingsherinnering geen effect hebben, dan kun je een tweede herinnering versturen. Mocht ook dat niet werken, dan is het zaak om een extern incassobureau op de zaak te zetten. Kies hierbij voor een partij die werkt op basis van no cure, no pay. Het inschakelen van een incassobureau of deurwaarder geeft bepaald geen zekerheid, dat de factuur ook daadwerkelijk betaald zal worden. Mocht dat niet gebeuren, dan loop je niet tegen onnodig hoge kosten aan bij dergelijke incassobureaus.

Voordelen van een incassobureau met juristen

Eerder las je al dat de combinatie van een incassobureau met eigen juristen een hele interessante is. Dat heeft te maken met het feit, dat een deurwaarder diens bevoegdheden niet direct mag gebruiken bij wanbetalers. Ook niet na het laten versturen van aanmaningen. De deurwaarder moet er toestemming voor hebben van een rechter. Een jurist kan je als ondernemer informeren over het traject wat gevolgd moet worden; uiteindelijk moet de rechter erkennen dat jij recht hebt op de openstaande schuld. Het kost niet alleen veel tijd en moeite, ook weten veel ondernemers vaak niet waarmee ze hierbij rekening dienen te houden. Loont het in jouw geval om de zaak voor de rechter te brengen, om zo een deurwaarder in te kunnen schakelen? Een jurist kan je er meer over vertellen.