Ultieme tips voor de beste werkplek

Ultieme tips voor de beste werkplek

U moet uw kantoor echt zien als uw visitekaartje voor uw klanten. Wanneer je klanten in je kantoor ontvangt, kan de lay-out mede bepalen of je een deal sluit. Klanten die zich prettig voelen en een positieve indruk krijgen, zijn ook positiever over samenwerking.

Maar uw kantoorinrichting gaat niet alleen over visuals, door uw kantoor zo efficiënt en optimaal mogelijk in te richten kunt u ook de productiviteit van uw medewerkers verhogen. Wat zijn de belangrijkste punten om in gedachten te houden? In samenwerking met De Graaf BV – meubelen op maat – geven wij u graag advies.

Budget Kantoorinrichting

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je weet hoeveel budget je te besteden hebt. Ga je grondig werken op meerdere verdiepingen? Heeft u de mogelijkheid om de gehele indeling te wijzigen en de kantine naar een andere locatie te verplaatsen? Zelfs met een klein budget kunt u eenvoudige creatieve wijzigingen aanbrengen. Denk ook aan gebruikte meubelen, dat hoeft niet veel te kosten. Retro is tegenwoordig een rage!

Kies je voor de traditionele manier van werken of de nieuwe manier van werken?

Het nieuwe werken staat voor een flexibele manier van werken waarbij medewerkers zelf kunnen bepalen hoe, waar, wanneer en met wie ze werken. Hoe doe je dit?

Er zijn verschillende soorten werkplekken beschikbaar: cabines voor individueel en geconcentreerd werken, grote ronde tafels om samen te werken, vergaderruimtes met banken om informeel te brainstormen of comfortabele leeshoeken voor ideeën.

Zorg ervoor dat de werkplek gemakkelijk kan worden aangepast en verplaatst. Als uw medewerkers vaak onderweg zijn, is het fijn om bij terugkomst eenvoudig een werkplek te creëren.

Merk je veranderingen in de akoestiek door grote, open ruimtes? Plaats dan fauteuils en een stijlvol vloerkleed dat ook als informele ontmoetingsplek kan worden gebruikt. Comfort en sfeer in één!

Om samenwerking en kennisuitwisseling te vergemakkelijken, is het belangrijk dat er apparaten beschikbaar zijn om informatie uit te wisselen in zowel formele als informele settings. Werken “in de cloud” is daar een goed voorbeeld van. Ook ideaal voor thuiswerkers of accountmanagers die veel reizen.

Geef elke medewerker zijn eigen ladeblok met wieltjes waarin hij persoonlijke spullen kan opbergen. Wanneer de medewerker op een andere plek wil zitten, verplaatst hij eenvoudig zijn ladeblok.

Wanneer uw medewerkers privacy of stilte nodig hebben door (persoonlijke) gesprekken met klanten of hun werk kunnen focussen, zijn open ruimtes die vaak geassocieerd worden met nieuwe manieren van werken niet aan te raden. Binnenkort zal iedereen een koptelefoon gaan dragen naar het werk. Dan heb je geen andere keuze dan te kiezen voor een traditionele kantoorinrichting waar iedereen zijn eigen werkplek heeft. Maar ook deze kun je creatief en inspirerend inrichten: kunstwerken die tot de verbeelding spreken, muurkleuren die de sfeer positief beïnvloeden, warme verlichting, design bureaus, bijzondere vloeren of kies bijvoorbeeld voor opvallende Style kasten op maat. Alles behalve het plafond!

Of combineer, zorg dat projectteams die gemoedsrust nodig hebben (en van dezelfde muziek houden!) samenwerken in één ruimte en creëer een open kantoor waar iedereen makkelijk naar elkaar toe kan lopen en met elkaar overleggen.