Wat experts zeggen over het StiPP pensioen en het uitbesteden van de backoffice

Wat experts zeggen over het StiPP pensioen en het uitbesteden van de backoffice


Als je een ondernemer bent of werkt in de uitzendbranche, heb je vast wel eens gehoord van het StiPP pensioen en het uitbesteden van de backoffice. Maar wat zeggen experts nu eigenlijk over deze onderwerpen? In dit artikel bespreken we wat experts te zeggen hebben over het StiPP pensioen en je backoffice uitbesteden.

StiPP pensioen: wat is het en wat zeggen experts?

Het StiPP pensioen is het verplichte pensioenfonds voor de uitzendbranche. Het staat voor Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten en is bedoeld om uitzendkrachten een pensioenopbouw te bieden. Experts zijn het erover eens dat het StiPP pensioen een belangrijk onderdeel is van de arbeidsvoorwaarden voor uitzendkrachten. Het zorgt ervoor dat zij, net als werknemers met een vast contract, pensioen opbouwen voor later.

Een belangrijk aspect van het StiPP pensioen is dat het een zogenaamd beschikbare premieregeling betreft. Dit betekent dat de hoogte van het pensioen afhankelijk is van de ingelegde premies en het rendement op de beleggingen. Experts benadrukken dat dit type pensioenregeling flexibiliteit biedt, maar ook onzekerheid met zich meebrengt. Het is daarom belangrijk dat uitzendkrachten zich goed laten informeren over hun pensioenopbouw en de mogelijkheden die het StiPP pensioen biedt.

Backoffice uitbesteden: wat houdt het in en wat zeggen experts?

Het uitbesteden van de backoffice houdt in dat je als ondernemer of uitzendbureau bepaalde administratieve en operationele taken uitbesteedt aan een gespecialiseerde partij. Denk hierbij aan zaken als salarisadministratie, contractbeheer en het verwerken van ziekmeldingen. Experts zijn het erover eens dat het uitbesteden van de backoffice veel voordelen kan bieden voor ondernemers en uitzendbureaus.

Een van de belangrijkste voordelen die experts noemen, is dat het uitbesteden van de backoffice tijd en kosten kan besparen. Door het uitbesteden van deze taken aan een gespecialiseerde partij, zoals JEX, kun je als ondernemer of uitzendbureau je volledig focussen op je core business. Bovendien zorgt het uitbesteden van de backoffice ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de laatste wet- en regelgeving en dat je administratie altijd op orde is.

Daarnaast benadrukken experts dat het uitbesteden van de backoffice kan bijdragen aan een betere dienstverlening richting je uitzendkrachten. Zo kan een gespecialiseerde partij ervoor zorgen dat uitzendkrachten tijdig en correct worden uitbetaald en dat zij altijd terecht kunnen met vragen over bijvoorbeeld hun salaris of het StiPP pensioen.