Zakelijk telefoneren 2.0

Zakelijk telefoneren 2.0

Vroeger had iedereen een vast telefoonnummer, meerdere vaste lijnen in huis, sowieso een boven en een beneden. Als je geluk had, had je ook een antwoordapparaat staan voor het geval er iemand belde en je niet thuis was. Minstens 2, soms dus 3 apparaten of meer. Tegenwoordig is dat anders, veel vaste lijnen worden opgeheven, mensen zijn mobiel bereikbaar en daar zit standaard een voicemail bij, dus al die andere dingen en draden zijn niet meer nodig. Ook zakelijk gaat het er steeds anders uitzien.

Zakelijke vaste lijn eruit

Ook zakelijk worden steeds vaker, vooral bij kleinere bedrijven, de vaste lijnen opgeheven. Het zijn kosten die je tegenwoordig makkelijk kan schrappen, want je hebt toch een mobiel. Veel kleine ondernemers gebruiken zakelijk ook hun eigen privé nummer, zo hebben ze maar een keer de kosten voor telefonie en zijn ze altijd bereikbaar voor hun bedrijf.

Virtueel nummer

Wat hiermee in lijn ligt is dat je een virtueel telefoonnummer afsluit voor je zaak. Je kan dan aan je klanten een zakelijk nummer doorgeven, tegen hele lage kosten. Je hebt ook niet de kosten van een daadwerkelijke telefoon, want het is virtueel. De klant belt jou op, op het zakelijke nummer, maar wat hij/zij niet weet is dat dit nummer doorgeschakeld staat naar jouw eigen mobiel. Zo heb je dus maar 1 mobiel nodig, maar je kan er wel zakelijk op gebeld worden, zonder dat de klant je privénummer heeft. Ideaal!

Duo sim 

Een andere oplossing is kiezen voor een duo simkaart, waarbij je 2 simkaarten in je telefoon hebt en je zakelijke uit kunt zetten ’s avonds en in het weekend. Dan heb je nog steeds de kosten voor 1 mobiel, maar wel 2 nummers die je kan scheiden. Bij een virtueel nummer kan je trouwens zien via welk nummer je wordt gebeld, dus je kan meteen bij de oproep zien of het zakelijk is of privé en of je op wilt nemen.    

Werk/privé balans

Als je zelfstandig ondernemer bent, is het altijd lastig om een goede werk/privé balans te houden. Door goed na te denken over je bereikbaarheid en hoe je deze in wilt richten kan je daar slimme keuzes in maken. Het is namelijk heerlijk om de vrijheid te hebben als ondernemer en de werkzaamheden te kunnen doen wanneer het jou uitkomt, als je dat dan goed kan combineren met voldoende privé tijd.