Dit zijn de laatste ontwikkelingen over blockchain

Dit zijn de laatste ontwikkelingen over blockchain

Het is een facinerende tijd als we het hebben over blockchain. Waar iedereen bij de start blockchain allen nog linkte met bitcoin, is de blockchain industrie uitgegroeid tot een mega interssante industrie. Een technologie waar we niet meer om geen kunnen in onze huidge tijd.

NFT’s hebben grote impact op de wereld

Non Fungible Tokens (NFT’s)schudden de wereld wakker. Grote namen, bedrijven en zelf ook landen zien NFT’s als een groot potentieel. Anders dan de bitcoin zijn NFT’s, de naam zegt het al (Non Fungible Tokens) niet direct in te wisselen voor andere tokens. Door een unieke techniek toe te passen op de blockchain kan worden bewezen dat jij de eigenaar bent. Iets waar heel veel potentie in zit voor bijvoorbeeld de digitale kunst. Hoe gaaf als je een digitaal kunstwerk kan verhandelen? Iets wat een grote ontwikkeling is binnen de crypto wereld en waar we dan ook nog veel van verwachten terug te gaan zien in bijv. de sport, muziek of kunstwereld.

De metaverse komt eraan

Een hele nieuwe wereld, maar dan online. De metaverse komt er aan en hoe! Voor velen nog niet te bevatten, maar een mega interessante nieuwe techniek. Er zijn nog veel wisselende geluiden gaat de metaverse een hype zijn of opent het letterlijk een nieuwe wereld voor ons? Vele inspirerende voorbeelden komen steeds vaker naar voren. Zoals velen al wel weten heeft Facebook de naam Meta gekregen en zijn ze erg vooruitstrevend in de metaverse-industrie en organiseerde het o.a. al een digitale kledingwinkel waar gebruikers kleding voor hun avatars kunnen kopen.

Ontwikkeling gebruikers

Crypto groeit en het groeit hard. Waar in het begin de echte nerds wel geld zagen in de magische munt bitcoin en deze toevoegde aan hun wallet, groeide de munt zo hard en wilt nu ook de gemiddelde Nederlander bitcoin kopen. Maar het mooie is, bitcoin staat niet meer alleen. Naast Bitcoin zijn vele andere bekende en minder bekende coins gekomen, maar ook de NFT’s, toeleveringsketens en smart contracts. Het aantal bezitters van blockchain is dan ook erg gestegen, maar daar komen nu ook de retailers achteraan. Steeds meer bedrijven, banken en zelfs ook overheden zijn aan het investeren in blockchain.

Het DAO model

Decentraal Autonome Organisaties (DAO’s) zijn voor veel mensen nog een ver van je bed show. Maar ook deze organsatiestructuur is groeiende. Wist je dat er al drie Nederlandse bedrijven werken via het DAO model? NFT’s worden gebruikt als een soort aandeel waarbij je stemrechten en vele andere voordelen ontvangt. Het zorgt ervoor dat de structuur veel democratischer en decentraler wordt. Iets wat met blockchain heel goed te realiseren is. Zo zorgen NFT’s / crypto’s in je wallet ook nog eens voor een democratischere wereld.