Kosten van ooglidcorrecties en andere ingrepen

Kosten van ooglidcorrecties en andere ingrepen

Vroeger was iets aan jezelf laten doen vooral voor de rijkere vrouwen. Als je naar Gooische Vrouwen keek zag je al snel dat een van de dames iets aan zichzelf had laten doen. Zo ook in Hollywood, de Friends vrouwen en andere mooie meiden van de jaren 80 en 90 hebben allemaal wel aan zichzelf laten sleutelen. Niet allemaal worden ze er mooier op, want ze schieten er vaak in door, maar in basis jezelf laten helpen is niet meer per se enkel voor de welgestelden, iedereen kan de stap naar de kliniek maken. Er zijn wel kosten waar je rekening mee moet houden. Hieronder staan er een aantal uitgewerkt.

Consultkosten

Het kan zijn dat de kliniek je vraagt om consultkosten te betalen en bij sommige bedrijven liggen die kosten behoorlijk hoog, maar als ze slim zijn doen ze dat niet. Je kan namelijk tijdens zo’n gesprek heel goed aangeven wat je wensen zijn en waarom en met die informatie kunnen ze je dan goed adviseren. Zonder zo’n intake meteen onder het mes gaan is erg onverstandig, want misschien denk je dat je ene nodig hebt, maar blijkt iets heel anders veel beter te zijn voor je.

Kosten van de ingrepen

Tijdens een consult kunnen ze dan heel transparant aangeven wat de kosten zijn van een ingreep. Vaak kan je de kosten ook al vooraf goed  bekijken op de website van de kliniek, dan heb je je informatie alvast vooraf. Vaak ligt een bovenooglidcorrectie behandeling rond de 1000 euro, maar als dit niet voldoende lijkt te zijn voor je probleem, of gewoon helemaal niet passend, dan kan het zijn dat je richting de 2500 euro gaat voor bijvoorbeeld een boven- en onderooglidcorrectie of een correctie i.c.m. een lift volgens de Fogli-techniek. Mocht je dit nog te veel vinden kan je ook eerst beginnen met Botox, dit kan bij sommige problemen al heel veel verlichting geven en die prijzen liggen rond de 200 euro.

Vergoeding vanuit de zorgverzekering

Helaas is het tegenwoordig zo dat de zorgverzekering zelden nog een plastische ingreep vergoed, of je moet een medische indicatie  hebben. Mocht je bijvoorbeeld echt zware migraine hebben en kan een ooglidcorrectie de oplossing zijn volgens de arts, dan kan je een vergoeding krijgen.

Een leven lang plezier

Als je kijkt naar de kosten van correcties en je je realiseert dat je hier de rest van je leven plezier van zal hebben, dan valt het behoorlijk mee. Zeker als  je ouder wordt en je echt lichamelijk last hebt van de ouderdom rond bijvoorbeeld je ogen, dan is het natuurlijk heel fijn als een correctie hierbij kan helpen en het ouderdomskwaaltje verholpen wordt.