Manieren om van overmatig zweten af te komen

Manieren om van overmatig zweten af te komen

Het is een veelvoorkomend begrip en toch schamen velen zich ervoor; overmatig zweten. Hoewel niemand zich ervoor zou hoeven schamen, is het best voor te stellen dat het vervelend is als je een overmatige zweet productie hebt. Zweten is een natuurlijk proces van ons lichaam; door dat een mens zweet wordt het lichaam op de goede temperatuur gehouden. Wanneer het lichaam te warm wordt geven zweetkliertjes vocht af, wat vervolgens verdampt. Hierdoor koelt de huid af en krijgt het lichaam weer de gewenste en normale temperatuur.

Overmatig zweten wordt ook wel hyperhidrose genoemd. Wanneer je last hebt van hyperhidrose, betekent het dat het lichaam meer zweet dan nodig is. Dat wil zeggen, het lichaam is al op de juiste temperatuur maar toch blijf je transpireren. Dit kan voor veel ongemakken zorgen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die kunnen helpen tegen overmatig zweten; we geven je graag een aantal tips!

Huis-, tuin- en keuken-tips

Een tip die niet uit de lucht komt vallen, maar voor sommige mensen toch een fijne reminder. Wanneer je overmatig zweten ervaart, is het verstandig om ademde kleding te dragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleding gemaakt van katoen of linnen. Deze soort materialen bevorderen de luchtcirculatie rond je lichaam. Hierdoor zal het zweet sneller verdampen. Daarnaast is het gebruik van een fatsoenlijke antitranspirantie natuurlijk een goede tip. Dit is een effectieve manier om zweten te verminderen; een antitranspirantie-deo kan de zweetklieren tijdelijk blokkeren waardoor de hoeveelheid zweet die vrijkomt een stukje minder wordt!

Botox tegen zweten

Heb je bovenstaande tips nou al vaak genoeg geprobeerd, maar helpt het voor jou gevoel niet goed genoeg om het overmatig zweten te verminderen? Er zijn ook andere oplossingen die goed kunnen helpen; zoals bijvoorbeeld het gebruik van botox tegen zweten. Botox, wat een afkorting is voor botuline-toxine, wordt vaak gebruikt om overmatig zweten te verhelpen. Wanneer de botox wordt geïnjecteerd, worden de zenuwuiteinden van de zweetklieren tijdelijk geblokkeerd. Hierdoor kan de zweetproductie niet op gang komen. Het effect van botox is meestal 2 tot 3 maanden te merken; wanneer de botox langzaam uitwerkt zullen de zenuwen langzaam weer gaan werken en zal het zweten weer meer worden. Botox tegen zweten kan herhaaldelijk worden uitgevoerd. Let wel!: Bij botox tegen zweten komt een na-effect kijken; het zweten wordt langzaamaan meer wanneer de botox uitwerkt. Hoe vaker de behandeling wordt uitgevoerd, hoe korter het na-effect zal zijn!