Top 3 backpack bestemmingen in Azië

Top 3 backpack bestemmingen in Azië

Wil je op avontuur en gaan backpacken, maar weet je niet waarheen? Misschien is backpacken in Azië misschien wel iets voor jou. Thailand, Vietnam en Bali zijn vast landen waar je eerder van hebt gehoord, en dit omdat het populaire reisbestemmingen zijn waar veel mensen de laatste tijd naar toe trekken. Veel backpackers trekken naar Azië voor de mooie wateren cultuur, maar ook omdat Azië meer budgetvriendelijke reisbestemmingen heeft.

Thailand een klassieker voor backpackers

Heb je een backpack en je eastpak rugzak of een andere kleine rugtas bij de hand en zoek je een land waar je alle kanten op kan dan is Thailand de juiste plek. Thailand is een klassieker voor backpackers, omdat Thailand betaalbaar is en een gastvrije cultuur heeft die heel open en warm aanvoelt. Thailand is ideaal als je op weinig budget wil gaan reizen, zo kan je goedkope accommodaties vinden waar je in kan verblijven en zijn de prijzen van het eten ook laag. In Thailand is veel variatie te vinden in het eten, zo kan je verschillende maaltijden vinden op markten en wordt er veel street food gegeten, zoals echt Thais eten, groene curry, pad thai en mango met plakrijst. Het land biedt veel verschillende reiservaringen door het bruisende nachtleven dat je kan vinden zoals in Bangkok maar ook de mooie stranden, eilanden en jungles die het land te bieden heeft.

Naar Vietnam voor een culturele reis

Vietnam is een land waar je als backpacker kan genieten van de mooie natuur en de historie van het land, en dat ook nog is op een budgetvriendelijke manier. Vietnam is net zoals Thailand betaalbaar voor reizigers en is het een heel divers land, er zijn dan ook veel mooie plekken te zien, zoals Ha Long-baai en de Mekong Delta. Vietnam zit voor met historische bezienswaardigheden zoals de oude stad Hanoi en overblijfselen van de Vietnamese oorlog. Naast de historische bezienswaardigheden is Vietnam een land waar je veel verschillende avonturen kan beleven zoals boottochten, wandeltochten en outdoor activiteiten. Wil je een beter beeld krijgen van de cultuur? Vietnamezen zijn erg gastvrij en als je in contact met lokale mensen een goede indruk krijgt van de Vietnamese levensstijl.

Budgetvriendelijk backpacken in Bali

Bali is een reisbestemming waar veel backpackers naar toe trekken om de groeiende populariteit van het eiland, de mooie natuur en de open cultuur. Zo kan je veel mooie rijstterrassen, jungles, bergen en stranden vinden in Bali. Bali is de perfecte bestemming om op budget te reizen omdat het leven niet duur is, maar dat ligt eraan hoe duur je het zelf natuurlijk maakt. Je kan een accommodatie al vinden voor 6 euro per nacht en het eten bij lokale warungs kan maar 2 euro zijn voor een vol bord, tenzij je naar een westers restaurant gaat dan is het eten wel meer richting de normale prijs die je gewend bent. Bali is een eiland waar veel solo reizigers verzamelen en elkaar ontmoeten, wat nieuwe vriendschappen kan opleveren. Ook de mensen die op Bali wonen zijn heel vriendelijk en vrijgevig, wat voor een prettige sfeer zorgt tijdens het reizen.