3x besparen op je zorgpremie in 2022

3x besparen op je zorgpremie in 2022

De premies voor zorgverzekeringen stijgen, waarbij de ene zorgverzekeraar een veel hogere premie vraagt ​​dan de andere. Hoe kunt u besparen op uw zorgverzekeringspremie? We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.

Spaartips Zorgverzekering Premies

Allereerst is het belangrijk om te weten dat elke basisverzekering, welke zorgverzekeraar je ook afsluit, dezelfde dekking biedt. Op basis van dit besef kunt u besparen op de zorgverzekeringspremies door:

Stap over op een minder bekend merk. De vier grote Nederlandse zorgverzekeraars bieden verschillende merken zorgverzekeringen aan. Er is een prijsverschil tussen het basisbeleid van hun bekende en minder bekende merken. Het verschil in premium tussen deze merken kan elk jaar een groot verschil maken.
Kijk niet alleen naar de collectieve basisverzekering. Bijna tweederde van de Nederlanders is collectief verzekerd via de werkgever of anderszins. Tot 5% korting op de basisverzekering. Vaak bieden zorgverzekeraars echter alleen groepskorting op hun duurdere basispolissen. U kunt dus meestal een andere goedkopere basispolis vinden zonder groepskorting.

Vraag jezelf af of je echt een aanvullende zorgverzekering nodig hebt. Denk aan een tandartsverzekering en je hebt maar één controle per jaar. Dit kost u meer premie dan wanneer u de jaarlijkse controle zelf zou betalen. Als u een gaatje voor een bepaalde tijd zonder tandartsverzekering moet vullen, kunt u dit eenvoudig afdekken met uw spaargeld op de tandartsverzekering. Hetzelfde geldt als u nooit alternatieve geneeswijzen of fysiotherapie gebruikt. U kunt ook geld op uw spaarrekening zetten voor eventuele dure behandelingen.
U krijgt korting als u in één keer voor het hele jaar betaalt. Meestal tientallen, maar het is een leuke bonus.