5 redenen waarom een goede hosting provider belangrijk is voor je website

5 redenen waarom een goede hosting provider belangrijk is voor je website

Er komt veel kijken bij het maken van een website. Je moet onder andere nadenken over de hosting, het design, de huisstijl en aantrekkelijke content. Je hosting is geen zichtbaar element, maar zeker wel belangrijk. Een goede hosting bepaalt voor een groot deel het langdurige succes van jouw website of webshop. Om te laten zien waarom het kiezen van een goede hosting belangrijk is, hebben wij vijf redenen voor je op een rijtje gezet.

1. Het belang van een snelle laadtijd

Een snelle laadtijd is een belangrijk element van een succesvolle site. Bezoekers hebben een hekel aan een trage site die pas na een hele tijd laadt. Uit onderzoek is gebleken dat 40% van de bezoekers een website verlaat als deze niet binnen drie seconden is geladen. Dit laat zien dat elke seconde telt en snelheid van groot belang is. Naast de gebruikerservaring is een goede snelheid ook voor de ranking in de zoekmachine belangrijk. Als bezoekers je site meteen verlaten zorgt Google dat je veel lager in de zoekmachine terecht komt.

2. Een hoge positie

Een hoge positie in de zoekmachines is erg belangrijk om gevonden te kunnen worden. Als jouw website slecht presteert, veel storingen heeft en traag is kom je automatisch lager in de zoekmachines. Een lagere positie betekent minder bezoekers en dus minder omzet. Een goede en betrouwbare hosting is dus van belang om een hoge positie in de zoekmachines te krijgen en te behouden.

3. De juiste support

Een website die offline gaat of slecht presteert heeft dus nadelige gevolgen voor je zoekmachine rankings en conversie. Veel goedkope hosting providers bieden weinig ondersteuning en hebben een klantenservice die slecht te bereiken is. Bij een probleem is het van belang om snel contact te kunnen hebben met de hosting provider. Het is het dus zeker waard om te investeren in een hosting provider met een klantenservice die goed te bereiken is.

4. Een goede beveiliging

Zonder goede beveiliging heeft je site het risico om gehackt te worden. Een goede beveiliging versleutelt je site zodat er niemand mee kan kijken. Hierdoor wordt je website veilig voor bezoekers. Het investeren in een goede beveiliging kost geld, maar bespaart je wel veel gedoe.

5. Dagelijkse back-ups

Een professioneel webhosting bedrijf maakt dagelijks een back-up van alle gegevens van de website. Deze gegevens bevatten alle content en afbeeldingen die op de site staan. Mocht er iets misgaan door een probleem of aanval op je website, is het door de back-up mogelijk om al je gegevens weer te herstellen.

De beste hosting providers

Om je op weg te helpen hebben we een overzicht van de beste hosting providers gemaakt. De drie beste hosting providers zijn Cloud86, Hostinger en SiteGround. Cloud86 is de snelste webhosting provider van Nederland. De klantenservice van Cloud86 is makkelijk en snel te bereiken. Je kunt ze echter wel alleen op kantooruren bereiken. Hostinger is daarnaast ook een goede en betaalbare hosting provider. Ondanks de goedkope hosting kun je nog steeds rekenen op een razendsnelle site en een goede klantenservice. De hosting provider SiteGround hoort ook zeker in het rijtje van de beste hosting providers. Deze hosting is namelijk ontzettend snel en sluit aan op een breed scala aan websites. Daarnaast kun je de klantenservice van SiteGround zowel dag en nacht bereiken.