De trampoline kan weer naar buiten, help!

De trampoline kan weer naar buiten, help!

Vraag je kinderen wat hun favoriete speeltoestellen zijn, en ze zullen waarschijnlijk allemaal hetzelfde antwoord geven: trampolines! Naarmate trampolines zich ontwikkelen en veiliger worden, zie je ze in steeds meer tuinen. Benieuwd naar de gezondheidsvoordelen van trampolines? In dit artikel hebben we 3 van de belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet.

1. Geschikt voor alle leeftijden

Zijn trampolines alleen voor kinderen? Je maakt waarschijnlijk een grapje. Tegenwoordig bieden veel sportscholen springtraining aan. Mede hierdoor is trampoline al snel uitgegroeid tot een hippe oefening, met als gevolg dat steeds meer mensen (mini)trampolines kopen. Daarom zijn trampolines leuk voor jong en oud.

2. Verbeter balans en coördinatie

Wat maakt trampolines zo bijzonder? Je springt op en hebt plezier. Meer eigenlijk niet! 🙂 Trampolines hebben wel wat aandacht nodig. Door de juiste sprongen te leren, kunnen kinderen hun balans en coördinatie verbeteren.

3. Versterkt botten

Trampolines zijn ook goed voor het versterken van botten. Het stimuleert gewichtsverlies, maar bouwt ook spieren op. Je lichaam activeert energie en je stimuleert alle delen van het lichaam. Denk eraan dat het wordt aanbevolen dat kinderen pas op de trampoline springen als ze 4 jaar oud zijn. Op die leeftijd zijn hun botten sterker, waardoor ze minder snel vallen en weten ze zichzelf beter te ondersteunen. Kinderen onder de 4 jaar kunnen nog steeds op de trampoline spelen. Trampolines kunnen ook gebruikt worden om te liggen, kruipen en rollen. Hierdoor weten de kleintjes ook meer over hun lichaam.