Hoe kom ik écht uit de schulden?

Hoe kom ik écht uit de schulden?

Ik heb als tiener mijn eerste creditcard aangevraagd. Het was destijds erg belangrijk voor mij omdat ik er vrij zeker van was dat ik met mijn creditcard al mijn dromen kon verwezenlijken… met andere woorden, een nieuwe stereo en een supersnelle computer.

De eerste kaart is een kaart met een limiet van 1000 EUR. Te makkelijk! Maar na een tijdje was het geld op en vroeg ik om een ​​nieuwe kaart. Op een gegeven moment had ik vijf creditcards met meer dan 5.000 euro. Niet slecht voor een tiener, denk ik.

Na zes jaar en een paar duizend dollar, probeer ik van de schulden af ​​te komen. Ik ben niet meer rood, maar het is verdomd moeilijk.

Dit soort verhalen zijn helemaal niet ongebruikelijk. Maar niet alle schulden ontstaan ​​op dezelfde manier. Sommige schulden zijn niet eens een probleem. Een paar voorbeelden:
• Uw hypotheek: Uw woonkrediet kan uw grootste schuld zijn. Maar de rente die u betaalt over uw hypotheek kan u belastingvoordeel opleveren.
• Je studieleningen: als je geen diploma had, zou je dan zijn waar je nu bent? Kun je zoveel geld verdienen zonder naar school te gaan? Dus studieleningen zijn niet onoverkomelijk. U kunt zelfs rente aftrekken van uw belastingen.

Welke schulden moet je vermijden?
Uw autolening: Als u een auto nodig heeft maar deze niet kunt betalen, heeft u een autolening nodig. Probeer uw autolening zo snel mogelijk af te lossen, rekening houdend met uw budget.
Uw creditcard: Creditcards zijn een geweldig financieel hulpmiddel, maar hebben soms hoge rentetarieven, dus ga er voorzichtig mee om. Als je meer dan drie maanden nodig hebt om je aankoop af te betalen, hebben we een vraag.

Hoeveel schuld is te veel?

Al uw schulden, inclusief huur of hypotheken, mogen niet meer bedragen dan 40% van uw maandinkomen. Veel banken en andere monetaire instellingen gebruiken deze methode bij het overwegen van het verstrekken van leningen. Hier komt in feite ook een beetje gezond verstand bij kijken. Als je niet kunt slapen omdat je schulden hebt, dan heb je schulden. Hoe minder schulden je hebt, hoe meer vrijheid je hebt.

Hoe uit de schulden komen?

Volg deze richtlijnen om een ​​schuldenplan op te stellen en houd u eraan.
1. Doe iets. Als uw schuld u zoveel stress bezorgt, besluit er dan iets aan te doen.
2. Maak een plan. Maak een budget zodat je weet waar je geld naartoe gaat. Gebruik het extra inkomen om schulden af ​​te lossen. Begin met je grootste interesses. Als u klaar bent, gaat u verder met de volgende grootste renteschuld, enzovoort.
3. Verander je gewoonten. Als je van winkelen houdt of een zwak hebt voor dure diners, sieraden of elektronica, houd daar dan rekening mee en ga de uitdaging aan. Probeer je gedrag te veranderen en vermijd deze verleidingen. Zodra u uw schuld hebt afbetaald, moet u zich eraan houden om terugval te voorkomen.
4. Beoordeel uw situatie. Houd uw uitgaven maandelijks bij. Is het moeilijk om een ​​auto en een huis te kopen? Stel vervolgens uw beslissing uit tot de financiële situatie er optimistischer uitziet.
5. Wacht even. Als je besluit om uit de schulden te komen, heb je al de helft van de strijd gewonnen. Doorzetten en je zult slagen.