Ik ben bekaf na een dag werken! Wat moet ik doen?

Ik ben bekaf na een dag werken! Wat moet ik doen?

Voelt u zich vaak moe ondanks voldoende slaap? Voel je je vaak angstig, ook al is je leven prima? Hier zijn 10 mogelijke redenen waarom je je zo voelt.

1. Je lichaam produceert niet genoeg energie

ATPase voedt elke cel in je lichaam en gebruikt het als energiebron. Wanneer ATP-niveaus dalen, kunt u zich moe en lusteloos voelen. De belangrijkste reden voor deze achteruitgang is de ophoping van fosforzuur in het lichaam als gevolg van het eten van bewerkte voedingsmiddelen of het drinken van cafeïnehoudende dranken.

2. Je bent uitgedroogd

Als je niet genoeg water drinkt, daalt je plasmavolume en krijg je niet genoeg zuurstof van je longen naar elk van je organen. Uw nieren zijn ook afhankelijk van water om goed te kunnen functioneren, wat betekent dat uitdroging na verloop van tijd de functie van andere organen in uw lichaam kan beïnvloeden.

3. Je krijgt niet genoeg slaap

Orexine is een hormoon dat je hersenen vertelt wanneer het tijd is om te slapen, dus als je niet genoeg slaap krijgt, heeft je lichaam niet genoeg orexine om je te vertellen wanneer het tijd is om naar bed te gaan. Als u ’s nachts niet genoeg slaapt, kunt u zich overdag vermoeid voelen.

4. Je bent gestrest

Stress zorgt ervoor dat de serotoninespiegel daalt, waardoor de hersenen niet voldoende orexine kunnen afgeven. Om het nog erger te maken, kan stress er ook voor zorgen dat uw lichaam meer fosforzuur aanmaakt doordat u bewerkte voedingsmiddelen eet of cafeïnehoudende dranken drinkt.

5. Je beweegt niet genoeg

Lichamelijke activiteit helpt slaapstoornissen te voorkomen en verhoogt het zuurstofgehalte in het bloed, wat een tekort aan orexine kan tegengaan.

6. Je hersenen krijgen niet genoeg bloed

Als uw hersenen niet genoeg bloed krijgen, kan dit leiden tot een onvermogen om zich te concentreren, wat kan leiden tot vermoeidheid en angst. Dit kan worden veroorzaakt door obesitas of hoge bloeddruk, die beide risicofactoren zijn voor een beroerte.

7. Je zult het licht nooit meer zien

Net zoals het lichaam weet wanneer het moet slapen, weet het ook wanneer het wakker moet worden. Het omgevingslicht dat je ziet, vertelt je hersenen dat het tijd is om wakker te worden. Blootstelling aan te veel licht na zonsondergang kan leiden tot slechte slaapgewoonten.

8. Je hebt allergieën

Allergieën worden veroorzaakt door IgE of immunoglobuline E, een antilichaam dat verantwoordelijk is voor het immuunsysteem dat vreemde indringers zoals pollen en stof bestrijdt. Dit antilichaam kan een kruisreactie aangaan met andere stoffen in uw lichaam, zoals serotonine en histamine, waardoor uw risico op aandoeningen zoals depressie en angst toeneemt, waardoor u zich de hele tijd moe kunt voelen.

9. Je schildklier functioneert niet goed

De belangrijkste taak van de schildklier is het afscheiden van hormonen die je stofwisseling, groei en ontwikkeling beïnvloeden. Als die niet goed werkt, kun je last hebben van hypothyreoïdie of een te weinig actieve schildklier, wat gevoelens van depressie en vermoeidheid angstig en vermoeidheid tot gevolg heeft.

De schildklier is verantwoordelijk voor het afscheiden van hormonen die je stofwisseling, groei en ontwikkeling beïnvloeden. Als hij niet goed werkt, kun je last krijgen van hypothyreoïdie of een onderactieve schildklier, wat gevoelens van depressie en vermoeidheid angst en vermoeidheid tot gevolg heeft.

10. Je krijgt niet genoeg beweging

Als je je lichaam niet beweegt, daalt het peil van neurotransmitters zoals serotonine, wat gevoelens van angst en vermoeidheid tot gevolg heeft.