Gezellige tuin maken

Je tuin goedkoop gezellig maken doe je zo

U kunt uw tuin op vele manieren inrichten. Voor sommigen is een glad, mooi groen gazon voldoende, voor anderen is het nog maar het begin. Sommige mensen willen een dakterras of autogarage. Op deze manier kunt u iets aan uw tuin toevoegen dat een functioneel, maar ook decoratief doel heeft. In dit artikel geef ik je 3 vormen van inspiratie om je tuin op te fleuren.

Decoratie als inspiratie

Ornament is synoniem met decoratie. Het inrichten van een tuin doe je meestal na het onderhouden van de tuin. Er zijn veel sierstukken die alleen voor decoratie zijn, maar er zijn ook decoratieve stukken die multifunctioneel zijn. Een schanskorf is een mand vol stenen. Je kunt hem gebruiken als windscherm voor je buitenterras. Dit is vooral ideaal voor koude herfsten. De stenen in deze mand zijn sterker dan gewone kiezels. Naast zijn duidelijke functie als borderomheining kan de schanskorf op de juiste plek ook een decoratieve rol spelen. Het voordeel is dat het onderhoudsarm is in vergelijking met een schutting.

Element decoratie

In een normale tuin heb je altijd bloemen en planten. Met behulp van een irrigatiesysteem kun je hem het hele jaar door in goede conditie houden. Ook voor het inpassen van waterpartijen in uw tuin zijn er tal van mogelijkheden. Denk aan vijverdecoraties, kleine fonteinen en watervallen. Deze maken een rustgevend geluid, maar maken het niet stiller. Waterpartijen zijn echter de dingen die het tuinlandschap opfleuren. Je kunt ook watervallen krijgen in de vorm van schanskorven.

Vergeet je kinderen niet!

Kinderen moeten ook buiten kunnen spelen. Het is tegenwoordig verleidelijk om voor een tv of gameconsole te zitten. Voor kinderen is het gezonder om af en toe te gaan wandelen. Een trampoline of schommel is hiervoor een effectieve stimulans. Het geeft de jongste kinderen het gevoel dat ze kunnen vliegen en houdt ze bezig terwijl volwassenen bij het gesprek betrokken zijn. Trampolines kunnen het beste worden begraven, wat het optreden van ongelukken kan verminderen. Het zijn niet alleen kinderen die op bezoek komen. De tuin zou leuk zijn als je accommodatie regelt voor kleine dieren die vaak voorkomen. Het hebben van een titball- en vogelhuisje of een eekhoornhuis zorgt ervoor dat je altijd geniet van gezelschap. U kunt ook een moestuin overwegen om uw eigen groenten en fruit te verbouwen.