Nooit meer grasmaaien met het beste en mooiste kunstgras

Nooit meer grasmaaien met het beste en mooiste kunstgras

Het gebruik van kunstgras, zoals Top Kunstgras, is in steeds meer tuinen normaal geworden. Wie door de eigen wijk of omgeving loopt en zijn of haar ogen goed de kost geeft, zal het opvallen hoeveel mensen de stap gezet hebben en zaadgras hebben omgeruild voor een kunstgrasmat. Veel mensen doen dat vanwege het beperkte onderhoud, grasmaaien is voortaan immers niet meer nodig, maar er zijn nog veel andere goede redenen om een kunstgrasmat aan te leggen. Dit artikel zoomt in op wat een tuin met kunstgras voor meerwaarde kan hebben. Ook gaan we in op de mogelijkheden die kunstgrasmatten te bieden hebben.

Tuinonderhoud is bijna niet noodzakelijk met kunstgras

We noemden het net al even: bij kunstgras in je tuin hoef je de grasmaaier of maairobot er niet meer bij te pakken. Intensief tuinonderhoud, wat bij zaadgras echt nodig is om je tuin mooi en fleurig te houden, hoeft niet meer. Je bent bijvoorbeeld verlost van het besproeien van je tuin tijdens hete zomerdagen en van het periodieke bemesten van je tuingras. Bijknippen van grasranden? Vergeet het maar: ook dat is een activiteit waar je geen tijd meer aan kwijt bent. En zeg ook maar dag-dag met je handje tegen onkruid wieden en tuinbemesting! Kunstgras heeft dit soort onderhoud niet nodig, waarmee je jaarlijks vele uren aan onderhoudswerk uitspaart.

Zwembadjes, tuinmeubels en speelgoedmaterialen kun je laten staan

Wie besluit om Top Kunstgras te kopen, maakt het zichzelf op nog een andere manier gemakkelijker. Het opruimen en sjouwen met allerlei voorwerpen die op het gras staan, is dan namelijk niet meer nodig. Hierbij kan gedacht worden aan de jacuzzi in je achtertuin (of een kinderzwembadjes), natuurlijk aan de zware tuinmeubels (bijvoorbeeld een loungebank) of aan speelgoedtoestellen voor de kleintjes. Kunstgrasmatten zijn dusdanig sterk qua structuur dat je deze met een gerust hart alle seizoenen buiten kunt laten staan zonder dat ze beschadigen.

Voor elk budget een oplossing op maat

Wat het gebruik van tuinkunstgras voor mensen uit alle rangen en standen van onze maatschappij aantrekkelijk maakt, is de betaalbaarheid ervan. Kunstgras is ook voor mensen met een wat minder ruim budget haalbaar en bereikbaar. De kunstgrasmatten zijn namelijk in allerlei prijscatgorieën beschikbaar. Heb je wat minder geld op je rekening? Dan kun je kiezen voor wat voordeliger geprijsde kunstgraszoden, die qua kwaliteit niet veel onderdoen voor de duurdere varianten

Kleurvast en bestand tegen UV-licht

De moderne generatie kunstgraszoden zijn meer dan ooit bestand tegen verkleuring. Ze zijn kleurvast en trekken zich niets aan van UV-licht via de zon. Iedereen die zaadgraszoden in de achtertuin of voortuin heeft liggen, weet dat deze na verloop van tijd – zeker na een langdurige periode van hevige zonneschijn – gaan verkleuren en lelijk bruin worden. Ook van deze narigheid ben je dus af als je kunstgrasmatten laat aanleggen.

Een klusje dat je zelf kunt uitvoeren

In de laatste zin van de vorige alinea hadden we het over ‘laten aanleggen’. Maar kunstgras aanleggen kun je ook gewoon zelf doen, het liefste samen met iemand anders. Erg ingewikkeld is dit niet. Er staan online genoeg tutorials (instructievideo’s) om dit project zelfstandig uit te voeren.

Mogelijkheden in overvloed

Ten slotte biedt kunstgras veel mogelijkheden qua uitstraling, kleur en sprietlengte. Neem maar eens een kijkje in het assortiment van een specialist en ontdek hoeveel er tegenwoordig mogelijk is op dit terrein!