Online daten scheelt je in de portemonnee

Online daten scheelt je in de portemonnee

De mens is niet gemaakt om alleen te zijn. Iedereen heeft een levenspartner nodig, een goede vriend, iemand om mee te kletsen en iemand om je verdriet mee te delen.

In 2021 is online daten een passende oplossing. Met de vooruitgang van de technologie is communicatie nu eenvoudiger. Iedereen heeft een laptop of smartphone waarmee je kunt WhatsAppen, videobellen, face-to-face en meer met je dierbaren of vrienden. Daarnaast wordt online daten steeds populairder met de ontwikkeling van social media platforms zoals Facebook, Twitter en Instagram. Er zijn zelfs speciale sites waar je een leuk gesprek kunt voeren met iemand die je helemaal niet kent, en misschien wordt hij zelfs je levenspartner! Met Luminablog vind je bijvoorbeeld veel feiten over verschillende onderwerpen, waaronder online daten.

Feiten over online daten

Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden om online te daten. Denk aan apps of websites als OkCupid, Tinder en Bumble. Zowel mannen als vrouwen bezoeken deze sites om verschillende redenen. Soms zijn mensen gewoon op zoek naar iemand om mee te praten, maar soms zijn ze echt op zoek naar een duurzame relatie. Uit de studie bleek dat vrouwen die ongevraagde berichten ontvingen, meer kans hadden dan mannen om een ​​reactie te krijgen. Uit de studie bleek ook dat 12% van de eerste berichten van mannen tot een date leidde, vergeleken met 30% van de vrouwen.

Niet voor iedereen weggelegd

Niet iedereen kan met plezier online daten. De een is blij met een vaste relatie, terwijl de ander een hele slechte ervaring heeft. Bijvoorbeeld iemand die achter je aan gaat voor geld, of iemand die je uiteindelijk in de steek laat. Volgens een onderzoek dat in 2019 in de Verenigde Staten is uitgevoerd, blijkt dat 45% van de mensen zich depressief voelt na online daten, terwijl 28% hoopvol is.  Uit het onderzoek blijkt dat ongeveer de helft van de respondenten (48%) tussen 18 en 29 jaar lesbienne, homo of biseksueel was.

Tips voor online daten

Online daten kan succesvol zijn als je de volgende tips toepast:

1. Ontdek zelf wat je online datingdoelen zijn. Wil je een gesprekspartner, een beetje ontspanning of een serieuze relatie?

2. Minder is beter. Zeg niet alles over jezelf als je elkaar voor het eerst ontmoet. Houd de spanning vast en bouw relaties op.

3. Laat je naakte lichaam niet zien, het brengt je nergens.

4. Gebruik een geschikte avatar.

5. Plaats een foto die als startpunt voor een gesprek kan dienen. Zoals je hobby’s.

6. Stel zoveel mogelijk vragen aan de mensen die je wilt ontmoeten. Je kunt alleen veel weten als je erom vraagt.

7. Respecteer elkaar. Beide partijen moeten zich op hun gemak voelen, zelfs met obstakels die je moet respecteren.