Tips voor het kopen van goed incontinentiemateriaal

Tips voor het kopen van goed incontinentiemateriaal

Incontinentie, een aandoening waar iedereen te maken kan krijgen. Hoewel er de laatste jaren steeds meer aandacht voor is, is het voor veel mensen die incontinent worden, toch nog een taboe om erover te praten.

Wat is incontinentie

Incontinentie is een aandoening waarbij je ongewild urine of ontlasting verliest. Dit komt doordat je onvoldoende controle meer hebt op de sluitspieren van je blaas of van je darmen. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Ongewild urineverlies komt vaker voor dat het verlies van ontlasting. Soms gaat het om enkele druppeltjes urine, maar er kan ook sprake zijn van meer urineverlies.

Bij wie komt het voor

Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben te maken met incontinentie. Zowel mannen als vrouwen hebben er last van. Vrouwen hebben er wel vaker last van dan mannen. Ongewild urineverlies komt voor bij mensen van alle leeftijden, maar vooral 55-plussers krijgen ermee te maken.

Praat erover

Veel mensen die last krijgen van urineverlies schamen zich hiervoor. Hierdoor belemmert het hen in hun dagelijkse bezigheden en kunnen ze zich somber gaan voelen. Ook kunnen er gevoelens van schaamte ontstaan. Het is belangrijk om er met een deskundige over te praten zodat de oorzaak achterhaald kan worden. Ook zul je het advies krijgen om incontinentiemateriaal te gaan gebruiken.

Voordelen van incontinentiemateriaal

Goed incontinentiemateriaal zorgt ervoor dat je je leven weer kunt vormgeven zodat jij dat graag wil, zonder belemmeringen. TENA heeft hierin al ruim 60 jaar ervaring. Het TENA incontinentiemateriaal vangt urine op, het zorgt ervoor dat je een droog gevoel hebt, je huid niet geïrriteerd raakt en dat je geen last hebt van vervelende geurtjes. Om je te helpen bij de juiste keuze van goed incontinentiemateriaal hebben we hier een aantal tips op een rij gezet.

Een aantal tips

  • Mate van urineverlies. Het maakt natuurlijk een heel verschil uit of je enkele druppels urine per dag verliest, of zwaarder urineverlies hebt. TENA heeft hiervoor een divers productaanbod. Kies dus een product dat past bij de mate van urineverlies.
  • Zorg voor de juiste maat. Het is belangrijk om de juiste maat incontinentiemateriaal te kiezen. Houd hiervoor dezelfde maten aan, als de maat die je in je ondergoed hebt. Dus draag je een slip in maat M, kies dan ook voor deze maat incontinentiemateriaal.
  • Gebruik het juiste ondergoed. Bij inleggers is het belangrijk dat je ondergoed goed sluitend is zodat de inlegger op zijn plek blijft zitten.
  • Vouw een plasgoot. Om ervoor te zorgen dat de urine niet aan de zijkant naar buiten lekt, is het raadzaam om een plasgoot te vouwen.
  • De laatste tip is een belangrijke. Mocht je na het lezen van deze tekst nog vragen hebben over het gebruik van TENA incontinentiemateriaal, stel dan gerust je vraag aan een van onze deskundigen via de website. Ze helpen je graag en zullen je zeker voorzien van deskundig advies!