De ideale woonkamerinrichting realiseer je zo!

De ideale woonkamerinrichting realiseer je zo!

De woonkamer is een van de belangrijkste ruimten in je huis, en waar je de meeste tijd doorbrengt. Het is de ruimte waar je gasten ontvangt, tijd doorbrengt met familie en waar je ontspant na een lange dag. Hierdoor is het belangrijk dat je woonkamer comfortabel en ook stijlvol naar jouw wens is. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige manieren om dit te bereiken. Met een beetje planning en een goed plan kan je van je woonkamer een uitnodigende ruimte maken. In deze blog hebben we 3 tips over hoe je dit kan waarmaken.

Kies een kleurenschema

Een van de belangrijkste aspecten wat je woonkamer eigen maakt is de kleuren die je kiest te gebruiken. Hiermee zet je namelijk de toon voor de rest van je decoratie. Wil je een warme, sfeervolle ruimte? Kies dan voor natuurlijke kleuren. Of juist koel en ontspannend? Als je eenmaal hebt besloten voor welke stijl en sfeer je gaat, kies je twee tot drie kleuren die dit weerspiegelen en die je gebruikt bij het inrichten van je woonkamer. Het is zaak de kleuren op verschillende manieren naar voren te laten komen in je ruimte. Schilder bijvoorbeeld een van de muren één kleur, en gebruik de andere kleur voor de meubels waarna de derde kleur verwerkt wordt in de accessoires. Zo creëer je samenhang in je woonkamer!

Kies meubels die bij uw behoeften passen

Een andere belangrijke overweging bij het inrichten is het kiezen van meubilair die past bij jouw behoeften. Het is zaak na te gaan hoeveel zitplaatsen je nodig hebt voor het ontvangen van mensen, of dat je juist op zoek bent naar wat gezelligers en intiemer. Als je vaker thuiswerkt is het niet onbelangrijk om te investeren in een goede werkplek. Reserveer een deel van de ruimte als thuiskantoor en richt het in met ergonomisch meubilair van Kato, voor een productieve en comfortabele werkplek. Wat je behoeften ook zijn, zorg ervoor dat je meubels kiest die hieraan voldoen. Zo kan je namelijk optimaal genieten van jouw woonkamer!

Verstandig aankleden

Less is more bij het inrichten van je woonkamer. Een paar goed gekozen basic stukken meubilair zijn de basis en kunnen veel bijdragen aan de stijl en persoonlijkheid van je ruimte. Neem de tijd je meubels zorgvuldig uit te kiezen en zorg er voor dat het past bij je algemene ontwerp. Let ook op de juiste schaal, als je een kleine woonkamer hebt moet je proberen niet te veel in de ruimte te proppen anders loop je de kans dat het rommelig en onopgeruimd oogt. Gebruik accessoires die ook kunnen dienen als opslagruimte, zoals bureaus met laden of tafels met een opslag. Hierdoor kan je alles organiseren zonder dat je grote kasten in de weg hebt staan.