Dit mag niet ontbreken in de moderne keuken

Hoe krijg je een betere nachtrust?

Heerlijk die zomer, maar voor velen het helaas minder nachtrust door dat licht zo lang blijft. Voor sommigen zelfs hele jaar door niet goed kunnen slapen door voorbijrijdende auto’s die je slaap verstoren. Slapen is erg belangrijk. Je lichaam en hersenen kunnen zich herstellen. Wanneer je niet 7-8 per nacht niet slaapt kan dat leiden tot dat je minder kunt concentreren en geheugenproblemen en loop je het risico om op termijn ziek te worden maar gelukkig zijn veel oplossing.

Hier is op een rijtje wat je er tegen kan doen.

  • beweeg overdag zoveel mogelijk.
  • Vermijd alcohol, cafeïne, en nicotine voor het slapen.
  • Ga op vaste tijden naar bed.
  • Een uur voor dat je gaat slapen is het belangrijk om alleen ontspannende activiteiten te ondernemen, bijvoorbeeld boekje lezen of luisteren naar rustgevende muziek of podcast.
  • Zorg dat je slaapkamer rustig, opgeruimd en donker mogelijk is

Het is vooral belangrijk dat je slaapkamer donker is, want op het moment dat licht in je slaapkamer binnenvalt krijgt onze biologisch klok een signaal dat het dag is en slapen we minder en korter.

Welke gordijnen zijn de beste op verduisterend te maken.

Hieronder meeste gekozen verduisterende gordijnen op een rij:

Verduisterende rolgordijnen, Black-out verduisterende gordijnen en Verduisterende vouwgordijnen kunnen goed verduisteren en worden vaak gekozen als raamdecoratie voor de slaapkamer wil je donker hebben in je slaapkamer zodat licht van buitenaf niet je slaap verstoord?  Kies dan voor verduisterende rolgordijnen, Black-out verduisterende gordijnen of Verduisterende vouwgordijnen.

Standaard of op maat

Een gordijn op maat past altijd. Om tot goede keuze te komen is het noodzakelijk om de afmeting te weten. Standaardmaten zijn over het algemeen iets goedkoper dan gordijnen op maat omdat de standaard gordijnen in grotere hoeveelheden geproduceerd kunnen worden. Neem eerst de maten op van je raam, vervolgens kijken of je afmetingen overeenkomen met de standaard maten. Staat je maat er niet bij dan heb je maatwerk nodig om zeker ervan te zijn dat hij past.