Is plakfolie echt zo makkelijk te gebruiken

Is plakfolie echt zo makkelijk te gebruiken?

Plakfolie is een veelzijdig materiaal dat steeds populairder wordt in het interieurontwerp. Het biedt een eenvoudige en betaalbare manier om meubels, muren en andere oppervlakken een nieuwe look te geven. Maar hoe makkelijk is het eigenlijk om plakfolie te gebruiken? En wat zijn de stappen die je moet volgen om het correct aan te brengen? In deze blogpost zullen we deze vragen beantwoorden en ook bespreken of plakfolie weer verwijderd kan worden.

Wat zijn de stappen om plakfolie aan te brengen?

Laten we beginnen met de vraag hoe makkelijk het is om plakfolie te gebruiken. Over het algemeen kan gesteld worden dat plakfolie relatief eenvoudig aan te brengen is. Zelfs voor mensen die helemaal geen ervaring hebben op dit gebied. Het belangrijkste is dat je geduld hebt en de juiste techniek toepast.

De eerste stap bij het gebruik van plakfolie is zorgen voor een schoon en glad oppervlak. Verwijder eventuele stof, vuil of vet van het oppervlak voordat je begint. Dit kan gedaan worden met behulp van een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek. Zodra het oppervlakte schoon is, kun je beginnen met het meten en snijden van de folie. Zorg ervoor dat je voldoende folie hebt om het volledige oppervlakte te bedekken, plus een beetje extra. Het beetje extra is om te zorgen dat je achteraf niet te weinig hebt. Meet zorgvuldig en snij de folie op maat met behulp van een scherp mes of schaar.

Nu komt het spannende deel: het aanbrengen van de plakfolie. Begin in een hoek en verwijder langzaam de achterkant van de folie terwijl je deze op het oppervlak plakt. Gebruik je handen of een rakel om luchtbellen te voorkomen en zorg ervoor dat de folie glad en strak is. Werk geleidelijk naar beneden of naar buiten toe. Een tip om het aanbrengen wat makkelijker te maken is het gebruik van water. Spray het oppervlak goed nat zodat het folie niet direct hecht. Hierdoor kun je het nog iets corrigeren of verschuiven. Eenmaal aangebracht, kun je genieten van het resultaat! 

Is plakfolie ook weer te verwijderen?

Om plakfolie te verwijderen, begin je weer in een hoek en trek je voorzichtig aan de folie terwijl je langzaam naar beneden werkt. Eventuele lijmresten kunnen eenvoudig worden verwijderd met behulp van stickeroplosser. Wel is het zo dat hoe langer het folie erop zit hoe vaster het gaat zitten. Is het folie niet los te halen omdat het er al zo lang op zit? Verwarm het dan eerst iets met een föhn. Hierdoor wordt de lijmlaag week en zo voorkom je dat je schade aanbrengt tijdens het verwijderen. Zorg ervoor dat het oppervlakte volledig droog is voordat je nieuwe folie aanbrengt of het oppervlakte op een andere manier behandelt. Nog op zoek naar een mooi stuk plakfolie? Bij www.plakfoliewebshop.nl vind je een uitgebreid assortiment aan plakfolie maar ook raamfolie. Zo kun je helemaal los gaan met het pimpen van je meubels!